PROSPER (1980)

    Auteur:    Georges Gilbert

    Regie:    Ivan Himpe

 

“Prosper”, een vrijgezel van rond de vijftig, is niet al te snugger en zeker onervaren in de omgang met wat men het zwakke geslacht pleegt te noemen, tot............hij een belangrijke erfenis doet.

Om zijn erfenisrechten ten gelde te maken moet hij echter binnen het jaar gehuwd zijn. Zijn vriend Jef adviseert hem om een artikel in de gazette te plaatsen. Het artikel verricht wonderen ! De dames komen op hem toegevlogen ‘als mussen op een kriekelaar’. Prosper komt dan in zijn element. 

Bij de vele huwelijksaanzoeken dreigt hij de kop kwijt te raken. Net zoals zijn beste vriend Jef kan ook Prosper de 22-jarige Anita niet meer uit zijn hoofd zetten. Haar sensueel en geanimeerd gedrag blijft hen parten spelen.

Maar wie een oogje in het zeil houdt en de grote ommekeer bij Prosper te baat neemt is Marie, zijn huishoudster. Zij houdt alles bijzonder goed in de gaten en slaagt erin om in haar eigen bazige stijl alle huwelijkskandidates één voor één buiten te borstelen. Zij grijpt bijtijds in. In een allerlaatste wanhoopspoging neemt ze alle mogelijke verleidingstechnieken te baat om alsnog een huwelijk met Prosper te versieren tot grote ergernis van Clothilde die daarmee voor wat betreft de erfenis achter het net vist.

 

Roger Vandenbogaerde: Prosper

Annie De Luycker: Marie, de huishoudster

Rosette Steuperaert: Clothilde

Bea Migneau: Annie, haar dochter

Georges Hoste: Jef, de postbode

Jozef Vandemaele: Désire, de veldwachter

Georges Van Autrijve: Notaris

Willy Ducatteeuw: Adolf, hoofdonderwijzer

Vera De Baere: Celestine, zijn dochter

Rosa Steuperaert: Hortense, 1° kandidate

Mia Schellaert: Anita, 2° kandidate

Henriette Rijsman: Alida, 3° kandidate   

 

 

terug

foto's