EEN AAP ZONDER STAART (1984)

    Auteur:    André Vermeulen

    Regie:    André Vermeulen

 

Dit volks blijspel gaat over de lotgevallen van een zekere Odillon Van Compernolle, een werkloze bouwvakker. Op een dag erft hij een gigantisch fortuin van zijn nonkel Medard uit Amerika. Hijzelf blijft er heel rustig bij, maar zijn vrouw Antoinette krijgt zoals men in de volksmond zegt, het zot in de kop. Ze haalt een butler in huis, gaat op cruise, gaat gokken in Las Vegas en doet alles om in de hogere kringen binnen te raken. Odillon is met dit hele mondaine gedoe van zijn vrouw niet gediend en zo ontstaan er felle ruzies tussen die twee..

Anatol, de butler, ruikt geld en stuurt zijn vriendin Sylvia op Odillon af om hem te verleiden en zo tientallen miljoenen in de wacht te slepen. Maar Sepapke, beste vriend en buurman van Odillon komt al snel van het complot te weten en verwittigt Odillon onmiddellijk.

Ze besluiten om samen de twee aftroggelaars een lesje te leren. Dit leidt tot knotsgekke situaties, maar dit plan zorgt er ook voor om de verstandhouding tussen Odillon en zijn vrouw weer beter te maken.  

 

Jacques Maes: Odillon Van Compernolle

Annie De Luycker: Antoinette, zijn vrouw

Mia Schellaert: Gilberte, hun dochter

Frank Demeulemeester: Karel Verstringhe, haar verloofde

Herman De Leeuw: Anatol, de butler

Bea Migneau: Sylvia, zijn vriendin

Georges Hoste: Sepapke, vriend van Odillon

Jozef Vandemaele: Antoon Duboeuf, pseudo-psychiater

 

terug

foto's