TANTE KRIJGT EEN ZETPIL (1985)

    Auteur:    E. Lauwaet

    Regie:    Georges Gilbert

 

In dit stuk draait gans de luimige historie rond de welstellende oude jonge juffrouw Coralie. Haar meid Fientje, haar tuinman Seppe en in het bijzonder haar neef Alexen zijn liefje Ann, vragen zich terecht af waar al die bezittingen zullen naartoe gaan, als zij de laatste adem uitblaast.

Het gevaar zit erin dat zij zich nog aan de haak laat slaan door een kerel, die haar vroeger het hoofd op hol heeft gebracht, nadien naar Amerika is uitgeweken en thans laat weten dat hij terugkomt.

Maar Seppe, de gewiekste vindingrijke deugniet, zal de situatie redden. Hij bewerkt een persoonsverwisseling tussen de denkbeeldige Amerikaan en Flodder, kostganger in het oudemannenhuis. Dit loopt ook niet van een leien dakje. Door Seppe’s toedoen komt een testament tot stand dat in het voordeel van alle belanghebbenden uitvalt. Niet alleen komt het geld en goed op de juiste plaats terecht, maar wordt ook het geluk van twee verliefde paren verwezenlijkt.

Tussendoor loopt er Free, de postbode, die altijd uit is op nieuws en borrels. Madame van de burgemeester Cesarine komt haar manzieke dochter Eulalie presenteren aan neef Alex.

Waar sprake is van een testament is ook een notaris. Dokter Pil biedt de juffrouw een echte zetpil aan die ze weigert, maar in feite is het Seppe die haar in figuurlijke zin een zetpil opsteekt ........

 

Rosette Steuperaert: tante Coralie

Vera De Baere: Fientje

Jacques Maes: Seppe, de tuinman

Johan Hoste: Alex, advokaat

Etienne Debaere: Free, postbode

Georges Hoste: Flodder

Annie De Luycker: Cesarine

Heidi Van Autrijve: Eulalie

Mia Schellaert: Ann, verpleegster

Jozef Anckaert: Dokter Pil

Jozef  Vandemaele: Notaris

 

terug

foto's