DE BOKSKAMPIOEN (1987)

    Auteur:    Otto Schwartz & Carl Mathern

    Regie:    Mia Schellaert

 

De welstellende industrieel Frederik Diepenbeek leidt samen met zijn vennoot een confituurbedrijf. Hij heeft een frivole zoon, een lieftallige dochter Lotte en over zijn vrouw Adelaïde kunnen we best zwijgen. De levensgenieter houdt van lekker eten en een goed glas wijn. Maar Adelaïde vindt dat hij te bourgondisch leeft en wil van hem een sportman maken.

Ze zet hem op heel streng dieet, bestaande uit pap, wat groenten en water. Hij wil zijn conditie op peil houden om zijn vrouw te plezieren en besluit om lid te worden van een boksclub.........

Geruggesteund door zijn vriend Tobias speelt hij het spel zo handig dat zijn vrouw AdelaIde hem zelfs verwart met zijn naamgenoot en beroepsbokser Diepenbeek.

Zo  kan hij zijn vrouwtje een lange tijd om de tuin leiden en profiteert van uitstapjes naar Brussel, Luik en Antwerpen. De poppen gaan pas voorgoed aan het dansen als de echte meester-bokser Diepenbeek opduikt. Tot overmaat van ramp verschijnt dan ook  nog de Italiaanse danseres Colette Corolani op zoek naar haar’Frederico’.    

Uiteraard valt er één en ander uit te leggen. Uiteindelijk vergeeft Adelaîde de escapades van Frederik. Aan tafel, komt met beafsteak, cornichons  en een paar goeie  flessen ouwe wijn de verzoening tot stand. 

 

Jacques Maes: Frederik Diepenbeek

Annie De Luycker: Adelaîde, zijn vrouw

Frank Demeulemeester: Fritz, zijn zoon

Tine Clarysse: Lotte, zijn dochter

Willy Polfliet: zijn deelvennoot

Georges Van Autrijve: Tobias Wipperling, zijn vriend

Rosette Steuperaert: Eglantine, vrouw van Tobias

Vera De Baere: Colette Corolani

Jan Vandemaele: Diepenbeek, meester-bokser

Bea Migneau: dienstmeisje bij Frederik  

 

terug

foto's