EEN BEELD VAN EEN MAN (1990)

    Auteur:    J. Hemminck-Kamp

    Regie:    Jacques Maes

 

De  bazige barones Hélène verzamelt kunst, heeft een prachtig en levensgroot Napoleon-beeld op de kop getikt, en laat het naar haar verblijf brengen, om het een definitieve plaats te geven op een grote sokkel. Haar man is allerminst gediend met het dweepzieke gedrag  van zijn vrouw en gedraagt zich bewust ‘kinds’. Tijdens het binnenbrengen struikelt Janus Van Staveren waarbij het bewuste beeld aan diggelen slaat. Een geheim die Janus en Josefien een hele tijd voor zich houden. Een ware ramp, die uiteraard niet ter hore van de barones mag komen.

Wie het ‘ potje breekt moet op de blaren zitten’  zo denkt Josefien erover en komt op het lumineuze idee om Janus de originele klederen van het beeld te laten aantrekken en te laten plaatsnemen op de sokkel. Vandaar de titel ‘ Een beeld van een man ‘. Beiden gaan echter een zwaar fysiek belastende periode tegemoet. Een hele reeks voorvallen zorgen dan voor de vrolijke noot.

Uiteindelijk komen Janus en Josefien aan het eind van hun krachten de waarheid te vertellen. De baron is het schaamteloze en bazige gedrag van zijn echtgenote moe en neemt het heft terug in eigen handen. Janus die intussen zowat een boontje had voor Josefien, droomt ervan om samen met haar de ...liesiemoo ... in te duiken. Zoals steeds beslist Josefien, die ‘ene helft van de liesiemoo’ komt op de gang en voor haar alleen !

 

Rosette Steuperaert: Barones Hélène

Jozef Vandemaele: Baron Bernard

Etienne Debaere: Packet, butler

Bea Migneau: Smit, secretaresse

Vera De Baere: Vicky, tuinmeisje

Annie De Luycker: Josefien Van Staveren

Georges Van Autrijve: Janus Van Klaveren

Henriette Rijsman: Louise, nicht barones

Willy Polfliet: Claude, haar man

Ninja Vuylsteke: Greet, keukenmeisje

Isabel Vereecke: Lia, keukenmeisje

Johan Vanden Broucke: kok

terug

foto's