DE RUMBA VAN LAMOEMBA (2007)

    Auteur:    Karel Kemels

    Regie:    Freddy Opsomer

 

Voorafgaand:

Sanne Van Reeth die reeds twee jaar in Afrika als vrijwilligster werkt heeft haar familie laten overkomen om hen heel heuglijk nieuws te melden. Haar vader die nogal negatief tegenover haar Afrikaans avontuur staat, hoopt zijn dochter terug mee naar huis te nemen, tot Sanne haar ouders vertelt dat ze zwanger is van een neger. Wat voor de familie Van Reeth een gezellig en luxueus verblijf moest worden, blijkt uiteindelijk heel anders uit te draaien. Gelukkig voor Sanne is ook tante Clementine meegereisd die samen met miss Boeloe Boeloe, na de geboorte van Bobo, ervoor zorgt dat alle geschillen worden bijgelegd. Maar dan komt de huisknecht Lamoemba vertellen dat hij verliefd is geworden op Sanne's broer Ludovic en deze liefde blijkt wederkerig.

 

Het stuk:

Sanne Van Reeth heeft twee jaar als vrijwilligster in Afrika gewerkt, maar nu het ginder niet langer veilig is, komt ze terug in België bij haar familie wonen. Wat het thuisfront niet weet is dat ze haar Afrikaans huispersoneel mee het land heeft binnengesmokkeld. Dit voorval zet de hormonen van de zoon des huizes weer in beweging.

Neem de relationele en financiele problemen ten huize Van Reeth er nog eens bij, een postnatale depressie, een butler met twee linkse handen, een strenge controleur van de dienst vreemdelingenzaken en een oververhitte Hollandse logé, en je hebt reden genoeg om een dolkomische Rumba van Lamoemba te dansen.   

 

Jacques Maes: Roger Van Reeth, fruithandelaar

Mia Schellaert: Mariette, zijn vrouw

Phillippe Van Assche: Ludovic, hun zoon

Isabelle Cool: Sanne, hun dochter

Christophe Devolder: Ammedee, man van Sanne (Afrikaan)

Philip Himpe: Charel, butler ten huize Van Reeth

Ninja Vuylsteke: Miss Boeloe Boeloe, Afrikaanse inboorling

Johan Vanden Broucke: Lamoemba, Afrikaanse inboorling

Etienne Debaere: Raymond Servotte, bedrijfsleider uit Nederland

Anja De Sloovere: Charlotte, zijn dochter

Guy Callens: Agent dienst vreemdelingenzaken

Lore Vanderbeken: Bobo, kindje van Sanne en Ammedee

 

 

terug

 

foto's